Aktuality

Projekt Už jsem čtenář - Knížka pro prvňáčka

Projekt Už jsem čtenář - Knížka pro prvňáčka

I letos jsme se připojili do 14. ročníku projektu na podporu čtenářské gramotnosti SKIP ČR - "Už jsem čtenář - Knížka pro prvňáčka" 2021/2022. Cílem projektu je podpořit rozvoj zájmu o četbu dětí v prvním roce školní docházky a vytvořit základ pro pravidelný návyk k četbě. Knihovna celý školní rok spolupracovala s přihlášenými školami nad rámec běžných aktivit.... 

Odměnou za úspěšné absolvování projektu byla pro děti knížka, původní česká novinka napsaná a ilustrovaná jen pro tento projekt a nelze si ji v běžném knihkupectví minimálně tři roky koupit. 

Letos to byla kniha spisovatelky Kláry Smolíkové a fotografa Petra Václavka: DUBÁNEK A TAJNÝ VZKAZ. Pro přihlášené hlinecké školy ZŠ Resslova a ZŠ Smetanova jsme uspořádali dvě autorská čtení:

 

V úterý 18.5.2022 přijel spisovatel, herec a cestovatel  Luboš Pavel, který prvňáčkům ze ZŠ Resslova zazpíval a zahrál pohádku. Po té jsme dětem předali knihu o Dubánkovi, na kterou se všichni těšili.

Ve středu 24.52022. přijala pozvání autorka nejen dětských knih - Markéta Harasimová s interaktivním pořadem "Kočkohrátky s Ťapičkou" a zahrála prvňáčkům ze ZŠ Smetanova milý příběh o kočičce Ťapičce a jejich kamarádech.

Těmto dětem byla 15.6.2022 předána kniha na Slavnostním pasování prvňáčků, které proběhlo před školou ZŠ  Smetanova za účasti zástupců školy, rodičů i knihovny.  Foto najdete ve Fotogalerii.

Přejeme malým čtenářům mnoho radostných chvil u knížek a doufáme, že se s dětmi často potkáme v knihovně.

 


css a grafika: Vojtěch Trocha